Yhdessä tehden ja sopien eri toimijat yhdessä – kiitos!

Etelä-Savon perhekeskustoiminnan yhteistyösopimus

Etelä-Savon perhekeskustoiminnassa ja sen maakunnan alueen yhteistyössä on takana kolmen vuoden matka. Nyt olemme siinä hetkessä, että mukana olevat perhekeskustoimijatahot allekirjoittavat yhteistyösopimusta 2020–2021 ja se astuu voimaan 1.4.2020. Yhteistyösopimus perhekeskustoiminta Etelä-Savo

Sopimuksessa mukana ovat laajasti lasten, nuorten ja perheiden toimintaa, tukea ja palvelua tuottavat tahot Etelä-Savossa:

  • Kunnista Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna
  • Sosiaali- ja terveyspalveluista Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut Essote ja Vaalijalan kuntayhtymä
  • Järjestöistä MLL Järvi-Suomen piiri, Viola ry ja Etelä-Savon yrittäjät
  • Seurakunnista Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta ja Savonlinnan seurakunta

Perhekeskustoiminnan muotoja toteuttaa vielä laajempi joukko yhteistoiminnassa muiden kanssa. Sopimukseen on kirjattu toteutettavat perhekeskustoiminnan muodot:

  • Maakunnallinen lasten, nuorten ja perheiden johtoryhmä
  • Perhekeskustoiminnan koordinointi ja kehittäjäverkostojen toiminta: Perhekeskustoimijat, varhainen tuki, kohtaamispaikkaverkosto, perheneuvo, lapset puheeksi, systeeminen lastensuojelu, vaativa tuki
  • Kohtaamispaikat ja perhekeskukset
  • Viestinnällinen ja tiedotuksellinen yhteistyö

Perhekeskustoiminta perheille

Käytännössä perhekeskustoiminnan uudet toimintamuodot ovat tarjonneet perheille kuntakohtaisen perheiden ohjaus ja neuvontatyön Perheneuvon laajenemisen seitsemään kuntaan, uusien kohtaamispaikkojen avaamisen Kangasniemelle, Savonlinnaan ja Mikkeliin sekä muiden kuntien kohtaamispaikkatyön monipuolistumisen, vertaistuellisten ryhmien lisääntymisen mm. eroseminaari, kaksi kotia sydämessä, lapset puheeksi keskustelujen lisääntymisen erityisesti kuntien varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa, teemallisia perheiltoja eri kunnissa, mahdollisuuden olla mukana kehittämässä perhekeskustoimintaa, systeemisen lastensuojelun työskentelyn ja paljon muuta. Erityisesti olemme panostaneet varhaisen tuen muotojen lisäämiseen ja vahvistamiseen eri toimijoiden välisenä yhteistyönä.

Yhteistyöstä kiittäen

Muutosagenti kiittää

Perhekeskustoiminnan toteuttamisen lisäksi olemme koonneet yhteiset toiminnan tavoitteet ja suositeltavat keinot Etelä-Savon lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan 2019–2021 ja luoneet toiminnan kehittämisen pohjalle Etelä-Savon perhekeskustoimintamallin (2018) sekä sopineet vuosittaisen seurannan ja arvioinnin toteuttamisesta. Kolmen vuoden tehtävänä Etelä-Savon lapsi- ja perhepalveluiden muutosagenttina päättyy 31.3.2020. Haikein mutta erittäin kiitollisena siirrän viestikapulan seuraaville. Olen tavannut monia perheitä ja nuoria työni aikana Etelä-Savon alueella ja kuullut heiltä mitä kaikkea hienoa meillä täällä on ja kuinka voisimme toimia vielä entistäkin paremmin. Perhekeskustoiminnan kehittämisverkostoissa ahertaa yli 300 henkilöä lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi. Yhteistyössä ja monialaisissa verkostoissa on voimaa. Jatkossakin lisätietoa löytyy nettisivuiltamme, facebookista sekä perhekeskustoimijoiden omilta nettisivuilta ja Essoten perhekeskuskoordinaattori vastaa mielellään yhteydenottoihin.

Katja Saukkonen
LAPE muutosagentti

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s