Hulivilikarnevaalin toimintapäivän 17.7. satoa

LAPE Hulivilikarnevaaleilla Mikkelin Naisvuorella

Olemme olleet kevään ja kesän aikana eri tapahtumissa mukana kokoamassa ”lapsiperheen hyvä arki” -teemaisia viirinauhoja. Mikkelin Hulivilikarnevaaleille lähdimme kohtaamaan lapsia ja perheitä kesänvieton merkeissä. Katoksemme sijaitsi Naisvuoren puiston ylätasanteen leikkialueella, kauniissa maisemissa. Askartelimme lasten kanssa heille omat LAPE -viirit sekä kyselimme vanhemmilta ajatuksia hyvästä arjesta ja keskustelimme arjen ongelmatilanteista. Keräsimme vanhempien ajatukset viirinauhaksi, lapset saivat mukaan omat karnevaaliviirinsä.

Hulivili-karnevaali

Hankekoordinaattori Saara sekä hankesihteeri Tiina työn touhussa.

Iloinen ja aurinkoinen tunnelma vallitsi Naisvuorella!

LAPE-viirit niittivät suosiota niin, että viimeinen tunti puuhasteltiin viirejä puskasta haettujen keppien turvin, kun rautakaupan kepit loppuivat kesken. Askartelun lomassa puhuttiin vanhempien kanssa arjen varhaisesta tuesta tai tuen puutteesta, sekä vanhemmuuden haasteista. Näin kesällä vanhempia mietitytti edullisen päiväkerhotoiminnan puute eka-tokaluokkalaisille loma-aikoina. Yhden vanhemman perheet kertoivat järjestelyistään, jotta saisivat vanhemmalle omaa aikaa kesälomalla edes yhden illan verran. Yleisesti puhututti päivähoidon jostamattomuus, tukiverkoston ja isovanhempien tärkeys sekä toiveet lapsiystävällisestä työpaikasta.

Puhetta riitti ja viireistä tuli upeita. Kiitos kaikille teltalla pistäytyneille askartelijoille sekä ajatuksensa jakaneille! 🙂

Hulivili-karnevaali6

Etualalla lasten valmiita LAPE viirejä, taustalla vanhempien ”hyvä arki” -viirinauhaa.

Seuraa lapetusta: www.facebook.com/lapees/

Tiina Valjakka, hankesihteeri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s