Muutoksen tekijät: Palava halu tehdä uudenlaista tulevaisuutta perheille!

Olen suurella ilolla hämmästellyt sitä, kuinka organisaatiomuutoksista, säästöpaineista ja runsaista asiakasmääristä huolimatta ihmiset innostuvat ja jaksavat suunnitella, kokeilla ja sitoutua tekemään tulevaisuuteen suuntaavaa lapsiperheiden palvelujen muutostyötä.

Vaikka puhutaan muutoksen pitkästä tiestä, emmekä välttämättä näe sen maaliinsaattamista kovin selkeänä, on jokainen innostunut tekijä mukana muuttamassa tulevaisuutta, eikä tämä alati muuttuva muutoksen tie ole saanut lannistumaan. Ihmisiltä löytyy halua vaikuttaa siihen, että perheet saisivat lähelleen niitä pieniä asioita, jotka helpottaisivat heidän arkeaan. Toimijat haluavat etsiä ratkaisuja, joiden avulla tuetaan perheitä heidän erilaisissa tilanteissa ja annetaan palveluja silloin kun perheen omat voimavarat eivät riitä.

keksi_stm_sote_lapset_askartelu_aikuinen_lapsi_lautapeli_lohduttaminen

Kuva STM:n kuvapankki, kuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää.

Vain ajatuksenmuutoksella saamme käyntiin käytännön toimintojen muuttumista.

Tarvitsemme muutostyöhön niitä rohkeita innostujia, jotka uskaltavat katsoa eteenpäin, kuunnella lapsia, nuoria ja perheitä, jopa uhmata tämän hetken työyhteisöjen rakenteita. Niitä jotka puhuvat rohkeasti, ravistelevat meitä kaikkia ja muuttavat meidän ajattelua. Näiden innostujien kanssa syntyy mielekkäitä keskusteluja, huimia visioita, kiinnostavia ajatelmia ja vauhdikkaita ratkaisuehdotuksia. Niistä on helppo itsekin innostua!

Näistä on syntynyt erilaisia pilotointikokeiluja, uusia yhteistyörakenteita ja uudenlaista työparityöskentelyä. Jokainen on tuonut omaa osaamistaan yhteiseen pöytään ja niistä pöydänantimista rakentuu uutta. Yhteisesti rakentamalla saamme vaikutettua alueemme toimintoihin niin, että seuraavien vuosien aikana perheiden asiat ovat kunnan, maakunnan, järjestöjen ja perheiden yhteinen asia.

Ja mikä parasta, siinä hetkessä kun erkanemme yhteisestä pöydästä, jokaisella on positiivinen ilme ja nauru kasvoilla. Huomisen luominen lapsiperheille tulisi olla mielekästä ja antoisaa.

Ylläpidetään positiivista tulevaisuuden suunnittelua!

Mari Tuomainen
LAPE Etelä-Savo
Hankepäällikkö

keksi_stm_karkihankkeet

Kuva STM:n kuvapankki, kuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s