Ketään ei kuitenkaan kiinnosta

Mitä tapahtuu eteläsavolaisten nuorten elämässä?

Olemme kevään ja syksyn aikana tavanneet monia nuoria, joilla on ollut yksi yhteinen juttu. He haluavat vaikuttaa ja tuoda nuorten ääntä kuuluviin. He asuvat Etelä-Savon eri kunnissa ja ovat yhdistäneet voimansa. LAPE on mukana pohtimassa tulevaa maakuntaa nuorten näkökulmasta. Mitkä asiat yhdistävät maakunnan nuoria? Miten nuoret osallistuvat maakunnan toimintaan? Tällaisten ajatusten pohjalta rakennamme yhdessä nuorten kanssa maakunnallista vaikuttajaryhmää. Ihan ensimmäisenä on kuitenkin lähdettävä siitä, mitkä asiat ovat nuorille tärkeitä, ja millaista nuorten elämä 2010-luvulla on.

Lokakuussa pidimme ensimmäisen nuorten vaikuttajaillan Jukurit -pelin yhteydessä. Kokosimme yhteen nuorten ajatukset siitä, mistä palasista heidän elämänsä koostuu.

Etelä-Savon nuorten elämä

Uskomme nuorten äänen kuuluvan edustuksellisesti tulevassa maakunnassa. Vaikuttajaryhmään valitaan varmasti nuorten ääntä upeasti edustavat lähettiläät. Olemme vaikuttuneet nuorten sitoutumisesta ja halusta saada muutosta yhteiskunnallisiin asioihin. Kuntien nuorisovaltuutetut tekevät arvokasta työtä oman kuntansa nuorten hyvinvoinnin eteen. Yksi asia meitä kaikkia kuitenkin pohdituttaa: Kuinka saada laajempi joukko nuoria mukaan? Olisi tärkeää että mukana on erilaisia ja erilaisissa tilanteissa olevia nuoria. On niin monenlaista asiaa, mihin haluamme tuoda mukaan nuorten äänen, eikä voi olettaa, että yksi joukko nuoria tuntee kaikkien nuorten toiveet ja tarpeet.

Nuorten vaikuttajien tapaamisessa nuorten maakuntapäivän otsikoksi ehdotettiin: ”Ketään ei kuitenkaan kiinnosta”. Tästä me ponnistamme. Me olemme vahvasti kokeneet, että nuoria kiinnostaa, mutta kuulemmeko me aikuiset?

Nuori, liity mukaan vaikuttajaporukkaan!

Kokeilemme Etelä-Savossa nuorten vaikuttajatoimintaa. Mukaan voi tulla hetkeksi tai viipyä pidemmän tovin. Tapaamisiin voi tulla perinteiseen tapaan paikalle tai kertoa ajatuksista muulla tavoin sähköisesti. Kokeilua tehdään Nuorten ääni maakuntahallinnossa -hankkeen kanssa yhteistyössä.

Tärkeintä on halu saada nuorten ääntä vahvemmin esille maakunnassa. Laita WhatsApp-viestiä Saaralle (040 3597230) ja pääset mukaan WhatsApp-ryhmään. Nuorten maakuntapäivä on tulossa 15.1.2018, vielä ennätät mukaan sitä toteuttamaan!

Katja Saukkonen & Saara Hanhela
LAPE Etelä-Savo muutosagentti & hankekoordinaattori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s