Kiitos LAPE-hankekaudesta!

LAPE-hankekausi päättyy vuoden vaihteessa. Olemme hankkeessa kulkeneet aktiivisesti eteenpäin kohti lapsi- ja perhelähtöisempää Etelä-Savoa. Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia teitä, joita olemme kohdanneet matkan varrella. On ollut ilo jakaa ajatuksia, hymyjä, murheita, innovaatioita ja inhimillisyyttä kanssanne. Olemme koonneet tähän tekstiin muutaman ajatuksen LAPE-matkasta.

LAPE-kausi oli kaikkinensa erittäin tiivis ajanjakso. Se pakotti pohtimaan missä kaikessa voimme olla mukana ja miten työtä rajataan. Arvioimme jatkuvasti tiimin työtä: keskitymmekö olennaiseen, eteneekö perhekeskustoimintamalli, näkyykö ponnistelumme lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisessa ulospäin?

Me koemme ja näemme, että olemme saaneet lisättyä maakunnallista yhdessä tekemistä. Ylipäänsä toimijoiden yhteinen tekeminen on mennyt isoin askelin eteenpäin ja toimijoiden keskinäinen luottaus kasvanut. Uudenlaisia työryhmiä ja tiimejä on syntynyt, niissä näkyy monitoimijainen ajattelumme. Järjestöt ovat olleet aktiivisesti mukana keskusteluissa. Olemme tästä tosi iloisia. Uusia perheneuvoja on syntynyt maakuntaan ja olemme edelleen ihan varmoja, että alueemme lapsiperheet saavat sitä kautta tukea aiemmin ja perhelähtöisesti.

Erityisen ylpeitä olemme siitä, miten olemme saaneet luotua ihan uutta kulttuuria kokemustiedon keräämiselle ja hyödyntämiselle tuen ja palvelujen järjestämisessä. Latu on auki lapsille, nuorille ja kehittäjävanhemmille.

Etelä-Savon perhekeskustoimintamalli porskuttaa eteenpäin ja saimme loppuvuoden puristuksena vielä videon – tsekkaa se TÄSTÄ! Jatkossa on varmasti syytä keskittyä entistä enemmän siihen, miten koulu ja varhaiskasvatus kiinnittyvät vielä tiukemmin perhekeskustoimintaan.

Hankekauden päätteeksi on haikea fiilis, innostava LAPE-tiimi loppuu. Tulevaa katsomme hyvillä mielin: Perheet keskiössä ajatus on vahvistunut sekä hyviä toimintamalleja ja verkostoja on syntynyt. Pidetään niistä yhdessä kiinni. Olemme oppineet itsestämme, toisiltamme, eri ammattilaisilta, lapsilta, nuorilta ja perheiltä paljon. Suuri kiitos jokaiselle matkassa mukana olleelle, yhteinen työmme lasten ja perheiden voimavarojen vahvistamisessa jatkuu!

Hanketyöntekijöiden LAPE-tiimi 2017-2018
Anne, Katja, Katri, Mari, Olli, Pauliina, Pia, Ria, Saara, Tiina K. & Tiina V.

Rauhallista joulua_LAPE

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s