Mitä kuuluu vauva-arkeenne?

”Joku kysyisi, että mitä meille kuuluu.” Me kysymme!

Mitä kuuluu vauva-arkeenne? – on Etelä-Savon Perheneuvoverkoston ja Essoten Perhetalon synnytysyksikön yhteistyönä toteutuva pilotti vuonna 2020. Tällä pilotilla haluamme vastata perheiden toiveisiin siitä, että perhe tulee kohdatuksi ja kuulluksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja perhettä tuetaan kokonaisuutena. Perheiden toiveena on ollut myös se, että perheet saisivat ennakoivasti tietoa toiminnoista ja palveluista. Tärkeää on myös helppo saatavuus; Mitä kuuluu -soitot ja Perheneuvotyö on yhden numeron toimintaa. Pilottia on suunniteltu perheiden toiveiden pohjalta yhdessä Etelä-Savon varhaisen tuen kehittäjäryhmän ja Etelä-Savon Perheneuvoverkoston kanssa. Mukana ideoimassa on ollut myös kehittäjävanhempia.

Esite_kuva

Kun Mikkelin Perhetalossa syntyy vuonna 2020 lapsi Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Puumalan, Rantasalmen tai Savonlinnan kuntalaisen perheeseen, perhe saa Mitä kuuluu vauva-arkeenne vanhempien esitteen. Esitteessä vanhemmille kerrotaan Mitä kuuluu -soitoista sekä ohjataan soittojen toteutumisessa.

Jotta vanhempi haluaa, että hänelle soitetaan, taustalla ei välttämättä tarvitse olla erityisiä kysymyksiä vauva-arkeen liittyen. Riittää, että vanhempi haluaa hänelle soitettavan ja kysyttävän mitä heille kuuluu. Mitä kuuluu -soittojen kautta vanhempi saa halutessaan tietoa esimerkiksi kuntansa erilaisista ryhmistä. Mitä kuuluu -soitossa voidaan perheen tilanteen ja toiveen mukaan keskustella esimerkiksi nukkumisesta, parisuhteesta, vertaistuesta, synnytyksestä, kerhoista, tukiverkostosta, omasta jaksamisesta, sisarussuhteista yms

Esitteiden jako_kuva

Esitteet on viety odottamaan perheitä! Kuvassa Hanna Kokkonen, Päivi Yrjönen ja Eeva Pääkkönen.

Soitto ei sido palveluihin, vaan Perheneuvotyön kautta ohjataan ja neuvotaan vauva-arjen asioissa ja tarvittaessa perheen kanssa etsitään oikea palvelu perheelle. Tärkeintä on, että perhe tulee kuulluksi ja kohdatuksi. Perheneuvotyötä ja Mitä kuuluu -soittoja hoitavat kuntakohtaiset Perheneuvotyöntekijät. He ovat esimerkiksi perheohjaajia, terveydenhoitajia, perhetyöntekijöitä ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Mitä kuuluu -soitoissa ja Perheneuvotyössä perhe on aina oikeassa paikassa. Ei ole niin pientä tai suurta kysymystä, ettei sitä voisi Perheneuvosta kysyä!

Etelä-Savon Perheneuvo – kaikkien lapsiperheiden tukena

Etela-Savon_Perheneuvo_LOGO_vaaka_RGB

Hanna Kokkonen, perhekeskuskoordinaattori
Eeva Pääkkönen, hanketyöntekijä Arki haltuun -hanke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s