Kuuman kesän jälkeen tarmokas tohina on alkanut tehokkaasti eri puolilla Etelä-Savoa ja koronan jo hellittäessä otettaan olemme saaneet taas pitkästä aikaa kohdata toisiamme ihan oikeasti, ihanaa! Uusien hyvinvointialueiden tuleminen alkaa näkyä yhä enemmän puheissa ja teoissakin, mutta tärkeintä on, että kuntalaiset tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi ihan omissa toimintaympäristöissään ja saavat tukea ja apua sitä tarvitessaan.
Mikkelissä on alkanut elokuun lopulla Lapset puheeksi-menetelmän kouluttajakoulutus, johon on ollut koko maakunnan alueelta mahdollisuus osallistua. On hienoa saada uusia kouluttajia mukaan LP-työhön. Tiistaina 30.11. klo 12.30-15.30 saamme nauttia yhdessä koulutuksen loppuseminaarista Mikkelin Keskussairaalan auditoriossa, osallistua voi myös etäyhteydellä ja linkin löydät lähempänä tilaisuutta täältä: https://www.facebook.com/lapees Lämpimästi tervetuloa!
Eroauttamisen hyvä pöhinä jatkuu edelleen ja Mikkelin eron ensiapupiste on saanut käyttöönsä 24/7 toimivan nettiajanvarauksen https://nettiaika.fi/eronensiapu walk in-palvelun rinnalle. Piste on myös muiden, kuin pelkästään mikkeliläisten käytettävissä.
Savonlinnan suunnalla on myös avautunut eron ensiapupiste ja sen toiminnasta löydät lisää tietoa täältä: https://www.sosteri.fi/eron-ensiapupiste-avautuu-savonlinnassa-paakirjasto-joelissa-2-9/
Kohtaamispaikkatyö on syksyn edetessä piristynyt ja esimerkiksi Mäntyharjulla ja Kangasniemellä puuhataan ahkerasti kohtaamispaikan avaamisen tiimoilta. Savonlinnassa kohtaamispaikan pop up-aamujen kävijämäärät alkavat olla taas lähes ennallaan koronan jäljiltä ja kohtaamispaikan ohjelma on toimiva ja monipuolinen. Seuraile alueiden omaa ilmoittelua verkkosivuilla ja somessa saadaksesi lisää tietoa juuri oman asuinseutusi kohtaamispaikkapalveluista.
Pieksämäellä on kuluvana vuonna kehitetty perhepalveluiden palveluohjausta. Kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolestuttaa, ensisijaisesti voi ottaa yhteyttä perhepalvelujen palveluohjaukseen. Palveluohjaus käsittelee kaikki yhteydenotot perheneuvolaan sekä lapsi- ja perhesosiaalityöhön tulleet lastensuojeluilmoitukset ja muut yhteydenotot. Kaikki puhelut hoidetaan takaisinsoittona samana tai seuraavana arkipäivänä. Palveluohjaus tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille suunnattuihin sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen. Palveluohjauksessa tehdään ensiarvio perheen tilanteesta ja sovitaan yhdessä, miten asiaa lähdetään viemään eteenpäin. Tuen ja palveluiden tarvetta arvioidaan tarvittavien sosiaali – ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja tarvittava tuki järjestetään arvioinnin perusteella. Palvelu on tarkoitettu kaikille Pieksämäen kaupungin perheille ja on kuntalaisille maksutonta. Palveluohjauksen numeroon 0400 855 627 voi soittaa arkisin klo 8-14. Kehittämistyömme on osa valtakunnallista Lape-työtä ja perhekeskus-ideologiaa sekä osa tulevaisuuden sote-keskus-hanketta ja toimii pilottihankkeena 31.12.2021 saakka. Tulevaisuuden sote-keskuksessa tavoitellaan uudenlaista sosiaalihuollon ja terveydenhuollon integraatiota. Tämä toteutuu, kun sosiaalihuolto ja terveydenhuolto ovat toistensa vahvat kumppanit sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Näin turvataan sekä sosiaalihuollon että terveydenhuollon palvelut ja niiden saatavuus matalalla kynnyksellä.
Perhekeskustoiminnassa siis pyörät pyörivät ja asiat etenevät kukin omalla tahdillaan ja tyylillään. Yhteisesti sovittavia pelisääntöjä ja toimintatapoja rakennellaan ja hiotaan, tähtäimessä hyvinvoiva ja tyytyväinen etelä-savolainen perhe. Ollaanhan yhteyksissä ja pidetään itsestämme ja toisistamme hyvää huolta ❤