Lapset puheeksi -työ vahvistuu!

Lapset puheeksi-menetelmän kouluttajakoulutus Etelä-Savossa syksyllä 2021

Lapset puheeksi-keskustelun ja neuvonpidon on tarkoitus rakentaa yhteistä ymmärrystä lapsen/nuoren ja hänen elämänsä tärkeiden aikuisten kesken. Keskustelun avulla voidaan huomata ja vahvistaa sellaisia vahvuuksia, joiden avulla lapsi ja hänen perheensä pärjää vaikeuksista huolimatta. Universaalisti, kaikille tarjottuna, menetelmä auttaa pääsemään lapsen arjen äärelle jo ennen mahdollisten ongelmien muodostumista.

Lapset puheeksi-menetelmä on valittu Etelä-Savossa yhteisesti käytettäväksi menetelmäksi ja tämän kuluvan syyskauden aikana olemme saaneet yhdeksän uutta menetelmäkouluttajaa kouluttamaan uusia menetelmäosaajia eri toimialoille. Uudet kouluttajat esittelivät upeasti työtään 30.11. olleessa loppuseminaarissa Mikkelin keskussairaalassa ja etäyhteydellä. Kouluttajien kouluttajana toimi Lapset puheeksi -työn pioneeri Bitta Söderblom (VTM, sosiaalityöntekijä ja -psykologi, varhaiskasvatuksen opettaja, kouluttaja), joka on tehnyt monien vuosien ajan työtä menetelmän parissa. Etelä-Savon Lapset puheeksi-kouluttajat toivottavat uudet kouluttajakollegat lämpimästi tervetulleiksi kouluttajaporukkaan, yhdessä viemme LP-iloa perheiden parhaaksi koko Etelä-Savon alueelle!

Paljon onnea uusille kouluttajille:

Päivi Karuvaara, varhaiskasvatus, Mikkeli
Susanna Aninko, varhaiskasvatus, Mikkeli
Petra Kainulainen, varhaiskasvatus, Mikkeli
Päivi-Piia Jantunen, nuorten vastaanottokoti Havurinne, Essote
Laura Loisa, maahanmuuttopalvelut, Essote
Maarit Rantakurtakko, Vaalijala
Piritta Hynninen, Vaalijala
Minna Moilanen, Vaalijala
Liisa Jaakonaho, Apua ajoissa! -hanke ja Kriisikeskus Mobile

Sanna Wirenius,
asiantuntija, Lapset puheeksi -maakunnallinen koordinointi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s